Ρολόι vintage "Βήμα-βήμα"

Καλησπέρα σας!!!Σήμερα θέλω να σας παρουσιάσω πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα vintage ρολόι τοίχου το οποίο κάποιοι ίσως πλήρωναν αρκετά για να το αποκτήσουν απο ένα κατάστημα!Αφού πιάνουν τα χεράκια μας και διψάμε για δημιουργία,αξίζει να το προσπαθήσει κανείς.Η ικανοποίηση που νιώθεις ότι το έφτιαξες εσύ,όπως εγώ που το χαζεύω τώρα στο σπίτι μου,είναι απερίγραπτη!


 Σας αρέσει;;;Είστε έτοιμες;;Ξεκινάμε! Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό κομμάτι  ξύλο MDF(το συγκεκριμένο είναι έτοιμο) ή σκληρό χαρτόνι που μπορείτε να κόψετε κι εσείς.Όπως θα δείτε στην εικόνα το ξύλο είναι διπλό,αποτελείται απο μια βάση και ένα πλαίσιο-τελάρο απο πάνω.Πρώτη δουλειά είναι να ανοίξουμε μία τρύπα στο κέντρο ώστε να περάσει μετά ο μηχανισμός του ρολογιού.
 Η βάση και το αποσπόμενο τελάρο,που ακουμπάει το ένα πάνω στο άλλο.
 Το σχέδιο του ρολογιού το βρήκα στο ίντερνετ πατρόν,το εκτύπωσα σε απλό χαρτί και το μεγένθυνα σε ένα φωτοτυπικό μηχάνημα ώστε να ταιριάζει στο πλαίσιο μου.
 Έπειτα το χαρτί το πέρασα με λίγο νέσκαφέ να γίνει καφέ παλαιωμένο,με τη τεχνική παλαίωσης που περιγράφω στη κατηγορία "Μάσκες" ,(μπορεί να γίνει και με τσάι,κάσια ή το bitumen για κρακελέ).
 Στο εμπόριο θα βρείτε έτοιμους μηχανισμούς ρολογιού και δείκτες διάφορους.Αλλιώς όλο και κάποιο παλιό ρολόι θα υπάρχει στο σπίτι.Ο μηχανισμός βγαίνει και συναρμολογείται πανεύκολα.
 Σ'αυτό το σημείο τυλίγουμε ύφασμα ή δέρμα πάνω στο τελάρο,Απλώνουμε ξυλόκολλα και τοποθετούμε το ύφασμα έτσι ώστε να κάνει ζάρες.Όσο πιο τσαλακωμένο τόσο καλύτερα.Το στρώνουμε όμορφα και ότι περισσεύει το γυρίζουμε και το κολλάμε απο πίσω.Στο δικό μου έβαλα δέρμα που έτυχε να έχω,αλλά πιστεύω κάθε είδους ύφασμα θα έχει τη χάρη του.
 Αφού τελειώσουμε όλο το τελάρο,κολλάμε το χαρτι με το σχέδιο πάνω στη στρογγυλή βάση και απο πάνω κολλάμε και το πλαίσιο με το ύφασμα.
 Επειδή οι αριθμοί στο χαρτί ενδέχεται να θαμπώσουν,είτε απο τη μεγέθυνση είτε απο το χρώμα,παίρνουμε ένα μικρό πινελάκι και με μαύρο ακρυλικό τους τονίζουμε περισσότερο.Είναι λίγο μπελάς...αλλά κι εγώ αυτό έκανα,ώσπου μετά ανακάλυψα οτι υπάρχουν μεταλλικοί ή πλαστικοί χαρακτήρες έτοιμοι όπως οι παρακάτω.Δε πειράζει...σιγά σιγά μαθαίνουμε.Ας είναι καλά το ίντερνετ!
Στο τέλος βάζουμε το μηχανισμό και τους δείκτες.Πάνω στο δέρμα και συγκεκριμένα στα σημεία που τσαλακώνει  έχω περάσει χρυσή πατίνα που απαλύνει λίγο τη μαυρίλα του δέρματος!Αυτό ήταν!!Ελπίζω να σας άρεσε...

Σχόλια

  1. Μόνο μου άρεσε!!! Ηταν εξαιρετικές οι οδηγίες σου Χαρά και το κάνεις να φαίνεται πολύ εύκολο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι.Και με πολύ απλά υλικά,παράδειγμα αν δεν βρείς ξύλο το κάνεις σε χαρτόνι το ίδιο είναι,το πατρόν αν θυμάμαι καλά το είχα βρεί στο WWW.decomagia.gr.Αν πάλι έχεις σταθερό χέρι ζωγραφίζεις τους αριθμούς εσύ.Απλά πράγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ όμορφο...! Είναι λόγος να κοιτάζεις την ώρα συνεχώς... : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως σε Βρηκα Χαρα,πανεμορφα όλα αλλα το ρολοι νομιζω κλέβει τις εντυπώσεις!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ όμορφο και αναλυτικότατες οδηγίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο το ρολόι που έφτιαξες! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και βέβαια μας άρεσε!!!Αν και δεν μου αρέσει γελικά καθόλου το δέρμα,έτσι όπως το έκανες δεν φαίνεται καθόλου και είναι πολύ όμορφο!!!Συγχαρητηρια Χαρα......και μην ανησυχείς,όλες απ τι ιντερνετ μαθαίνουμε τι κυκλοφορεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαρούλα χαίρομαι που βρισκόμαστε και χαίρομαι με τα όμορφα που είδα στο blog σου!
    Το ρολόι πράγματι είναι εξαιρετικό και το τελικό αποτέλεσμα ανέλπιστο.
    Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαρα ευχομαι καλο μηνα σε ολους μας με υγεια!!!αντε να μπει επιτελους η ανοιξη!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φανταστικη δουλεια!!!!!!καθολου προχειρο.....αισθητικα αψογο......υποκλινομαι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το ρολόι είναι πανέμορφο και οι οδγηγίες πάρα πολύ χρήσιμες!ευχαριστούμε!καλώς σε βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ πολύ καλή δουλειά...Μπράβο σου..Thanks για τις οδηγίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαρα καλημερα!!τι κανεις πως εισαι? το εφτιαξες το προβλημα με τα σχολια? στειλε μηνυμα να ξερω γιατι εγω το ψαξα και ειναι ενταξει..φιλια πολλα περιμενω νεα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαρά καλώς σε βρήκα! Με μια γρήγορη ματιά ενθουσιάστηκα με το blog σου! Καλή συνέχεια και καλές δημιουργίες σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To ρολόι σου είναι καταπληκτικό. Μου άρεσε ιδιαίτερα η τεχνική του νες καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστώ όλες τις μπλογκοφίλες για τα καλά λόγια!!Σας παρακινώ να το φτιάξετε,διότι είναι απλό.Θέλει λιγάκι χρόνο παραπάνω,αλλα αξίζει.Αναστασία να δοκιμάσεις την πατίνα του νεσκαφέ,αρκεί να μην έχεις σκύλο στο σπίτι...παλιότερα που είχα φτιάξει κάτι,ο σκύλος μου το μύρισε και τον βρήκα να μασουλάει τα χαρτιά,εννοείται και τη κατασκευή μου..!!!Μάλλον του άρεσε ο καφές...ή ήθελε να πει τη γνώμη του για το δημιούργημα...ποτέ δεν έμαθα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέλειο το ρολόι σου..!!!! Αλλά μια απορία... το ύφασμα αφού το έβαλες στο τελάρο τι πέρασες από πάνω για να έχεις το αποτέλεσμα τις τελευταίας φωτογραφίας?? Ξυλόκολλα..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο συγκεκριμένο ρολοι εχω βάλει δέρμα οπότε δεν χρειάστηκε να περάσω κάτι απο πάνω.Αν βάλεις ύφασμα τότε θα το βουτήξεις σε ατλακόλ αραιωμενη με λιγο νερό και καλά στιμμένο.

      Διαγραφή
  19. υπεροχο ρολοι αλλα μηπως θα μπορουσες να μας πεις διαστασεις του ξυλου π βρηκες,του υφασματος και του μηχανισμου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Που βρισκω τον μημηχανισμο για το ρολοι ...αλλα μεγαλο για τοιχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλαιωμένες εικόνες

Αναπαλαίωση παλιού μπαουλου!!